Háziorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátás


Háziorvosi és házi gyermekorvosi ellátás 

-A jogosult személy lakóhelyén vagy annak közelében, választása alapján, nemétől, korától, betegsége természetétől függetlenül folyamatosan biztosított, az alapellátás keretében szervezett egészségügyi szolgáltatás. 

A háziorvos az önkormányzattal kötött megállapodás alapján látja el a feladatait, de a háziorvosi tevékenység szakmai-, tartalmi előírásait, személyi-, tárgyi feltételeket jogszabályok határozzák meg, működését a NEAK – szerződés alapján –  az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozza.

 

Rekordképek

Az ambuláns- és változásjelentés, a tételes betegforgalmi jelentés (B300), valamint az ügyeleti jelentés rekordképét megtalálhatják az alábbi linkre kattintva.

 

Beutalási törzslista (tételes betegforgalmi jelentéshez)

A 9 jegyű beutalási törzslista megtalálható az Adatbázisok / Törzsek menüpontokon keresztül.

 

Háziorvosi címlista

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel szerződött háziorvosi szolgálatok és hajléktalanokat ellátó szolgálatok listája, megyénkénti sorrendben, az alábbi menüponton érhető el.

 

Háziorvosi indikátorrendszer

A háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálatok által végzett minőségi és hatékony tevékenységek ösztönzése érdekében, 2009-ben országosan egységes indikátorrendszer bevezetésére került sor.

Az indikátorrendszer a háziorvosi szolgálatok körében bevezetett szakmai irányelvek mentén történő teljesítményértékeléssel, hatékonyabb, definitív ellátásra ösztönöz.

- A rendszer az évek során több alkalommal változott. Az indikátorrendszer aktuális szabályozásáról az alábbi dokumentum ad részletes tájékoztatást.

(Az indikátorrendszer korábbi változatairól szóló dokumentumok az Archívumban találhatók.)

 

 Betegéletút

A NEAK OJOTE Betegéletút webszolgáltatás INNEN érhető el.


Háziorvosi praxisjog vásárlás pályázat 2017

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő pályázati felhívása háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatására

Háziorvosi letelepedési pályázat 2016

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárpályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására

Praxisjog vásárlás pályázat 2016

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatására

Háziorvosi letelepedési pályázat 2015

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárpályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására

Praxisjog vásárlás pályázat 2015

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatására