Információk a publikus GYSE-törzsről (PUPHAG)

-
Ezúton tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a partnereink kérésének eleget téve továbbra is publikálásra kerülnek a PUPHA mdb állományok.


 

Tisztelt Rendszerfejlesztők!

Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program – 2.3.7 – Egészségbiztosítási ügyfélkapcsolatok fejlesztése, egészségügyi rendszerekbe integrált adatkezelés és azonosítás megvalósítása című projekt keretében az OEP új elszámolórendszert fejleszt, amely moduláris bevezetése 2016. január 1-jével indul. Az elszámolórendszer megújítása mellett a PUPHA adatbázis megújítása is időszerű. Az új PUPHAX adatbázis adattartalmának és webservice-ének leírása, valamint a mintaadatbázis az alábbi linken érhető el:

http://www.neak.gov.hu/felso_menu/szakmai_oldalak/informatika/bever_elsz.html

A PUPHAX webservice szolgáltatása elindult, az új elszámolórendszer teljes bevezetéséig a megszokott PUPHA publikálás mellett,  teszt üzemmódban működik. Az új elszámolórendszer teljes bevezetésével egyidejűleg a PUPHA mdb és dbf adatbázisok publikálása megszűnik.

♦ ♦ ♦

A publikus gyógyászatisegédeszköz-törzs törzs leírása

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a NEAK a gyógyászati segédeszköz nevének, méretének és ISO kódjának megváltozása esetén nem ad a gyógyászati segédeszköz törzshöz új rekordot új TTT kóddal. Ennek oka, hogy kiemelt célunk a TTT-kódok egyedi termékazonosító funkciójának biztosítása, valamint a gyógyászati segédeszköz adatbázis konzisztenciájának fenntartása.

A publikus gyógyászati segédeszköz törzs adattartalmának leírása
Közzététel ideje: 2009. március 5.
Frissítés ideje: 2020. április 24.
 

Magyarázat a publikus gyógyászati segédeszköz törzshöz

Access formátum: publikus gyógyászati segédeszköz törzs Microsoft Access adatbázisban 

Lakossági tájékoztató: A lakossági tájékoztató egy excel táblázatban tartalmazza a gyógyászati segédeszköz adatok összességét, így kapcsolótáblák alkalmazása nélkül fér hozzá az érdeklődők széles köre az aktuális gyógyászati segédeszköz adatokhoz. A táblázat feleslegesnek ítélt oszlopainak törlésével minden érdeklődő a saját igényeinek megfelelő táblázatot tud létrehozni. 

Új gyógyászati segédeszközök: Az új gyógyászati segédeszközök lista tartalmazza valamennyi, az előző kihirdetéshez képest új TTT kóddal a publikus gyógyászati segédeszköz törzsbe került rekordot. Kérjük - elsősorban az új gyógyászati segédeszközök forgalmazóit -, hogy a termékek valamennyi adatának helyességét fokozott alapossággal ellenőrizzék, és az esetleges hibákat a gysetorzs@neak.gov.hu elektronikus levélcímen időben jelezzék. 

Törölt gyógyászati segédeszközök: A törölt gyógyászati segédeszközök listája tartalmazza valamennyi, az előző kihirdetéshez képest a publikus Gyse-törzsből kikerült terméket. 

Változások: A változáslista a publikus gyógyászati segédeszköz törzsben az előző kihirdetéshez képest bekövetkezett valamennyi változást tartalmazza a PUPHA törzs rekordszerkezetének megfelelően. A változáslistában minden megváltozott rekord két sorban szerepel. A sötétkék (vízkék) színű sorban láthatóak a rekord korábbi adatai, míg a világoskék (világos türkiz) színű sorban az új adatsor látható. A megváltozott adatok narancssárga színnel vannak jelölve. A sor elején az OEP_DAT oszlopban kiemelve láthatóak az adatok érvényességének kezdő időpontjai. 

 

A GYSE törzs változáskövetése

A gyógyászati segédeszköz támogatási adatok rendszeres változása a gyógyászati segédeszköz ellátás szereplői számára szükségszerűvé teszi a legfrissebb információk ismeretét. Éppen ezért fejlesztéseket kezdtünk, hogy ügyfeleinknek automatikusan értesítést tudjunk küldeni a támogatott gyógyászati segédeszköz törzs változásainak esetén. Felhívjuk tisztelt figyelmét, hogy erre a linkre kattintva lehetősége van feliratkozni a gyógyászati segédeszköz törzs változásait követő levelezőrendszerünkre, így a változásokról automatikus email-értesítést küldünk Önnek a regisztráció során megadott email-címre. 

Kérjük, hogy a regisztráció során kért információk pontos kitöltésével segítse további fejlesztéseinket, illetve egyéb észrevételeit a gysetorzs@neak.gov.hu elektronikus levélcímre küldje meg. Bízunk benne, hogy az adatbázis megelégedésére fog szolgálni a jövőben.