FőoldalFelső menüSzakmánakInformatika - Alkalmazások

Béver elszámolás

Tisztelt Rendszerfejlesztők!


Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program – 2.3.7 – Egészségbiztosítási ügyfélkapcsolatok fejlesztése, egészségügyi rendszerekbe integrált adatkezelés és azonosítás megvalósítása című projekt keretében az OEP új elszámolórendszert fejleszt, amely moduláris bevezetése 2016. január 1-jével indul. Az alábbi dokumentumok a külső rendszerek fejlesztői számára készültek, amelyek a szolgáltatói elszámolórendszerek új OEP elszámolórendszerhez történő csatlakozását hivatottak segíteni.

A dokumentáció célja, hogy teljeskörű és egyértelmű információkat tartalmazzon az OEP elszámolórendszeréhez való kapcsolódás feltételeiről a fejlesztők számára. A dokumentumokkal kapcsolatos kérdéseket a BÉVERINF levelezőlistán várjuk. A dokumentumok kiegészítései új verziószámmal fognak felkerülni az OEP honlapjára. Az új verziók publikálásáról a feliratkozott felhasználókat a BÉVERINF levelezőlistánemailben értesítjük. 

Az elszámolórendszer megújítása mellett a PUPHA adatbázis megújítása is időszerű. Az új szerkezetű adatbázis (PUPHAX) adattartalmának leírása, a minta adatbázis, valamint a webservice leírása  a tájékoztató alatt található. 

A PUPHAX webservice szolgáltatás elindult, és az új elszámolórendszer teljes bevezetéséig a megszokott PUPHA publikálás mellett teszt üzemmódban fog működni. Az új elszámolórendszer teljes bevezetésével egyidejűleg a PUPHA mdb és dbf adatbázisok publikálása megszűnik. 

Az OEP a szolgáltatói elszámolórendszerek fejlesztői számára teszt környezetet biztosít, amin keresztül tesztelhetik a rendszereiket. A szolgáltatói elszámolórendszerek fejlesztői a gyogyszertorzs@oep.hu email-címen igényelhetik a teszteléshez szükséges információkat. 

Szükségessé válik a szolgáltatói elszámolószoftverek újraminősítése, ami a tesztrendszeren keresztül, online történik majd (az újraminősítésért az OEP nem számít fel költségeket). A szoftverek újraminősítésével kapcsolatos tájékoztatást a későbbiekben tudunk adni. 

Ártámogatási jelentéselszámoló rendszer fejlesztői dokumentáció v0001.8
Frissítés ideje: 2016. június 07.
Ártámogatási jelentéselszámoló rendszer fejlesztői dokumentáció v0001.8 - korrektúrával
Frissítés ideje: 2016. június 07.
Mellékletek 1.7
Frissítés ideje: 2016. június 07.
PUPHAX webservice és adattartalom leírás
Frissítés ideje: 2016. április 20.
PUPHAX_WS_termékkód_leírás
Frissítés ideje: 2016. március 23.
PUPHAX - minta adatbázis új OEP elszámolórendszer teszteléséhez
Közzététel ideje: 2015.  december 18.
WSDL - teszt eJelentéshez
Frissítés ideje: 2016. június 1.

 Archívum >>

♦ ♦ ♦


Vényjelentések egységes szerkezete (Fehér könyv)

Érvényesség ideje: 2017. október 27. 

Vényjelentések egységes szerkezete (Fehér könyv) módosításai

Érvényesség ideje: 2017. október 27. 

Minősített elszámolók listája
Érvényesség ideje: 2006. április 1.
Frissítés ideje: 2017. március 30.