FőoldalVirtuális rovatokÁlt. Fin. cikkek

Rehabilitációs ellátás, REP 2015

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye az Egészségbiztosítási Alap terhére finanszírozható fekvőbeteg részére végzett rehabilitációs ellátás kódolási szabályairól szóló kitöltési útmutató közzétételéről.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2015.06.22-től bővült a letölthető dokumentumok köre, az OEP honlapján elérhetővé vált a REP alapú rehabilitációs ellátás kódolási szabályainak bemutatására szolgáló esettanulmány is.

 

Az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III.3.) Korm. rendelet 36.§ (6) bekezdése alapján az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója közzéteszi az Egészségbiztosítási Alap terhére finanszírozható, fekvőbeteg részére végzett rehabilitációs ellátás kódolási szabályairól szóló kitöltési útmutatót.

A kitöltési útmutató előírásai az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága által kinevezett, a rehabilitációs szakellátások fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa által meghirdetett pilot programban részt vevő – a részvételre pályázott és nyertes – szolgáltatók részére kötelező érvényűek.

Az adatszolgáltatás jelen kitöltési útmutató szerinti alkalmazása a pilot programban részt vevőkön kívül az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral rehabilitációs ellátásra finanszírozási szerződéssel rendelkező szolgáltató számára opcionális.

A hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében a kitöltésre vonatkozó szabályok változásával egyidejűleg a finanszírozás szabályai nem változnak.

Az elkövetkező időszakban a megfelelő felkészülést biztosítani kívánjuk minden intézet részére, ezért a rehabilitációs ellátást végző szolgáltatókat folyamatosan tájékoztatjuk a meghirdetett konzultációs alkalmakról és a kiadott szakmai anyagokról.

A rehabilitációs ellátások teljesítmény-jelentésben alkalmazandó új kódolási és jelentési szabályairól meghirdetett konzultációk dokumentumai a továbbiakban az alábbi útvonalon tekinthetőek meg.

A rehab@oep.hu levelezési listára jelentkezni folyamatosan, a rehabilitációs ellátást végző intézet vezetőjének jóváhagyásával a kiss.zs@oep.hu email címen lehet.

Budapest, 2015. április 20.


Dr. Sélleiné Márki Mária

főigazgató