A NEAK Ártámogatási Főosztálya a lakosság, az orvosok, a kiskereskedők és a gyógyászati segédeszköz gyártók/forgalmazók adekvát tájékoztatása céljából, illetve a kiskereskedelmi és az orvosi informatikai rendszerfejlesztők munkájának megkönnyítése érdekében folyamatosan közzéteszi a támogatott gyógyászati segédeszközök adatait tartalmazó publikus gyógyászati segédeszköz adatbázisát, valamint az adatbázis specifikációját, az egyes adatmezők tartalmának leírását, valamint a társadalombiztosítási támogatással rendelhető gyógyászati segédeszközök teljes körének érvényes listáját. A publikus gyógyászati segédeszköz törzsben minden olyan felhasználók által javasolt módosítást igyekszünk mielőbb végrehajtani, mely a könnyebb kezelhetőséget célozza. Javaslataikat, megjegyzéseiket a gysetorzs@neak.gov.hu e-mail címre várjuk!

A publikus gyógyászati segédeszköz törzs (PUPHA) publikálási protokollja

Tárgyhó 15. napja: a NEAK honlapján publikáljuk a PUPHA és a támogatási lista első munkaverzióját.

Tárgyhó 15-20. napja: a NEAK honlapján publikáljuk a PUPHA és a támogatási lista munkaverzióit, ez az időszak az esetleges hibák javítására szolgál. Kérjük, hogy az érintettek (elsősorban a gyógyászati segédeszköz gyártók/forgalmazók és rendszergazdák) folyamatosan kövessék nyomon a változásokat, és az esetleges hibákat a gysetorzs@neak.gov.hu címen jelezzék.

Tárgyhó 20. napja: a NEAK honlapján publikáljuk a PUPHA és a támogatási lista végleges verzióját. Ez az adatbázis a következő hónap első napjától az informatikai rendszerek (tájékoztatás, vényírás, kiskereskedelmi értékesítés, elszámolás) autentikus adatforrása.

Következő hó 1. napja: hatályba lép a tárgyhó 20. napján publikált PUPHA törzs.

A tárgyhó 20. napját követően beérkezett észrevételeket nem tudjuk úgy javítani az adatbázisban, hogy ne okozzunk kárt a felhasználóknak, így a javításra kizárólag egy későbbi időpontban kerülhet sor.