2018. évi ágazati béremeléshez kapcsolódó támogatás korrekciója

(2018.02.01.)

Tájékoztatjuk, hogy az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló 256/2013. (VII. 5.) Korm. rendelet (továbbiakban: Rendelet) 2018. február 1-jén hatályba lépett 4/B. § (1) bekezdése alapján az egészségügyi szolgáltató munkáltató támogatásra jogosult az egészségügyi dolgozók 2018. évi ágazati béremelésének fedezetéhez.

A támogatás összegét az (5) bekezdésben foglaltak szerint a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (továbbiakban: NEAK) állapítja meg és utalványozza a munkáltató részére, 2018. február 5. napjáig. A támogatási összegekről, valamint azok megállapításának részleteiről minden érintett szolgáltató elektronikus levélben kiértesítésre került.

A fentiek alapján megállapított támogatási összegek intézmények általi korrekciójára – a 2017. november havi támogatási összeg korrekciójához hasonlóan – a Bérfejlesztési rendszerben elérhető elektronikus korrekciós igénylőlap használatával, minden hónap 10. napjáig, de

 

legkésőbb 2018. április 10. napjáig van lehetőség.

 

Az ehhez szükséges munkáltatói vezetői felhasználó nevek és jelszavak a 2017. novemberi adatszolgáltatás megkezdésekor (2017.11.02-án) kerültek megküldésre a regisztráció során aktualizált elektronikus levelezési címekre (alapesetben az intézményvezetői és a munkaügyi vezető címére) az érintett szolgáltatóknak.

 

A rendszer az alábbi címen érhető el:

 

 

A rendszerhez biztosított felhasználói kézikönyv az alábbi oldalról tölthető le:

Felhasználói kézikönyv - Regisztráció

Felhasználói kézikönyv – Adatfeltöltés, korrekció (2017.12.01)

 

A fentiekkel összefüggésben felmerült kérdéseiket feltehetik a berfejlesztes@neak.gov.hu címen.


Kérjük, változás esetén a fenti címen jelezzék, kinek a nevére, milyen e-mail címen tudják fogadni tájékoztató üzeneteinket!

 

Tisztelettel:

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő