Publikus Gyógyszertörzs (PUPHA)

 

 

Az NEAK Ártámogatási Főosztálya a lakosság, az orvosok, a gyógyszerészek és a gyógyszerforgalmazók adekvát tájékoztatása céljából, illetve a patikai és az orvosi informatikai rendszerfejlesztők munkájának megkönnyítése érdekében folyamatosan közzéteszi a támogatott gyógyszerek adatait tartalmazó publikus gyógyszeradatbázisát, valamint az adatbázis specifikációját, az egyes adatmezők tartalmának leírását. A publikus gyógyszertörzsben minden olyan felhasználók által javasolt módosítást igyekszünk mielőbb végrehajtani, mely a könnyebb kezelhetőséget célozza. Javaslataikat, megjegyzéseiket a gyogyszertorzs@neak.gov.hu e-mail címre várjuk!

A Pupha publikálási protokollja

Tárgyhó 10. napja: árcsökkentések, változásbejelentések leadási határideje

Tárgyhó 15. napja: az NEAK honlapján publikáljuk a PUPHA első munkaverzióját

Tárgyhó 15-20. napja: az NEAK honlapján publikáljuk a PUPHA munkaverzióit, ez az időszak az esetleges hibák javítására szolgál. Kérjük, hogy az érintettek (elsősorban a gyógyszerforgalmazók és rendszergazdák) folyamatosan kövessék nyomon a változásokat, és az esetleges hibákat a gyogyszertorzs@neak.gov.hu címen jelezzék.

Tárgyhó 20. napja: az NEAK honlapján publikáljuk a PUPHA végleges verzióját. Ez az adatbázis a következő hónap első napjától az informatikai rendszerek (tájékoztatás, vényírás, patikai értékesítés, elszámolás) autentikus adatforrása.

Következő hó 1. napja: hatályba lép a tárgyhó 20. napján publikált PUPHA törzs.

A tárgyhó 20. napját követően beérkezett észrevételeket nem tudjuk úgy javítani az adatbázisban, hogy ne okozzunk kárt a felhasználóknak, így a javításra kizárólag egy későbbi időpontban kerülhet sor. 

  -

-

-