Azon biztosítottaknak, akiknek pénzbeli ellátást (táppénzt, terhességi-gyermekágyi segélyt/csecsemőgondozási díjat, vagy gyermekgondozási díjat) folyósítunk, és számlájukat a DRB csoporthoz tartozó bankoknál vezetették, a pénzbeli ellátást a Kormányhivatal egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerve, előzetes egyeztetést követően, a lakcímükre küldi.

Amennyiben a biztosítottak írásban értesítetik a Kormányhivatalt vagy az OEP-et új számlaszámukról, azt a hivatalok haladéktalanul átvezetik, és az utalás már erre az új számlaszámra történik.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár valamennyi érintett egészségügyi szolgáltatóval és gyógyszertárral folyamatosan egyeztet az utalás részleteinek pontosítása érdekében, így elősegítve, hogy a finanszírozás a lehető leghamarabb, ténylegesen eljusson minden érintett szolgáltatóhoz.

Bármilyen kérdés, probléma esetén a Kormányhivatalok egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervei valamint az OEP illetékes főosztályai is készséggel állnak rendelkezésükre.

Budapest, 2015. február 27.

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

egészség, biztonság