Az MBH Bank Nyrt. tájékoztatása szerint informatikai karbantartás miatt a bank 2023. szeptember 29. (péntek) 12:30 óra és október 3. (kedd) 12:00 óra között bankszünnapot tart. A fenti időtartamban a bank részéről az átutalások fogadása is szünetel, a kezdeményezett megbízások elutasításra kerülnek, ami érinti a 2023. október 2-án utalandó finanszírozási díjak kifizetését is.

Tekintettel a fentiekre, a NEAK azon egészségügyi szolgáltatók részére, melyek a finanszírozási díjat fogadó, NEAK-hoz bejelentett MBH Bank Nyrt.-nél vezetik bankszámlájukat, az októberi finanszírozási díjat 2023. október 3-án kedd 12:00 órát követően - a hivatkozott bank átutalásokat érintő fogadóképességének visszaálltakor - tud intézkedni a finanszírozási díjak kifizetéséről.

Azon egészségügyi szolgáltatók esetében, melyek a finanszírozási díjat fogadó, NEAK-hoz bejelentett bankszámlájukat bármely más banknál vezetik, a kifizetés a NEAK részéről a szokott rendben, a hónap első munkanapján, 2023. október 2-án hétfőn megtörténik.

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő