Tisztelt Egészségügyi Szolgáltató!

Az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III.3.) Korm. rendelet 45. §-a alapján benyújtható extrafinanszírozási kérelmek vonatkozásában az alábbiakat hozzuk szíves tudomására.

A 2018. október 1. napját követően benyújtott extrafinanszírozási igénybejelentéseknél, amennyiben a kérelemben szereplő fekvőbeteg ellátás idejére „6. fekvőbeteg részére végzett ellátás” térítési kategóriával járóbeteg ellátásra vonatkozó teljesítményjelentés is történt, akkor a fekvő-paraméterállomány mellett a járó-paraméterállomány is megküldésre kerül a Szolgáltató részére.

Az extrafinanszírozási kérelmek ráfordításgyűjtéséhez használt programba 2018. október 1. napjától a NEAK által megküldött járó-paraméterállomány importálható be, a program korábbi verzióinál használt járóbeteg ellátás jelentésállománya már nem emelhető be.

A ráfordításgyűjtő program új verziójának felhasználói kézikönyve 2018. október 1. napjától tölthető le az alábbi elérési útvonalról.

http://www.neak.gov.hu/felso_menu/szakmai_oldalak/gyogyito_megeleozo_ellatas/extrafinanszirozas

A járó-paraméterállomány programba való beimportálása opcionális lehetőség a ráfordításgyűjtés elkészítése során. Kérjük, hogy a 2018. október 1-jét megelőzően benyújtott extrafinanszírozási igénybejelentések esetén a járó-paraméterállomány megküldésére vonatkozó kérést szíveskedjenek jelezni.

Tisztelettel:

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő