A publikus gyógyászatisegédeszköz-törzs leírása

Az új PUPHAX adatbázis adattartalmának és webservice-ének leírása, valamint a mintaadatbázis erre a linkre kattintva érhető el.

 

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a NEAK a gyógyászati segédeszköz nevének, méretének és ISO kódjának megváltozása esetén nem ad a gyógyászati segédeszköz törzshöz új rekordot új TTT kóddal. Ennek oka, hogy kiemelt célunk a TTT-kódok egyedi termékazonosító funkciójának biztosítása, valamint a gyógyászati segédeszköz adatbázis konzisztenciájának fenntartása.

A publikus gyógyászati segédeszköz törzs adattartalmának leírása

Közzététel ideje: 2009. március 5.
Frissítés ideje: 2020. április 24.

Magyarázat a publikus gyógyászati segédeszköz törzshöz

Access formátum: publikus gyógyászati segédeszköz törzs Microsoft Access adatbázisban

Lakossági tájékoztató: A lakossági tájékoztató egy excel táblázatban tartalmazza a gyógyászati segédeszköz adatok összességét, így kapcsolótáblák alkalmazása nélkül fér hozzá az érdeklődők széles köre az aktuális gyógyászati segédeszköz adatokhoz. A táblázat feleslegesnek ítélt oszlopainak törlésével minden érdeklődő a saját igényeinek megfelelő táblázatot tud létrehozni.

Új gyógyászati segédeszközök: Az új gyógyászati segédeszközök lista tartalmazza valamennyi, az előző kihirdetéshez képest új TTT kóddal a publikus gyógyászati segédeszköz törzsbe került rekordot. Kérjük - elsősorban az új gyógyászati segédeszközök forgalmazóit -, hogy a termékek valamennyi adatának helyességét fokozott alapossággal ellenőrizzék, és az esetleges hibákat a gysetorzs@neak.gov.hu elektronikus levélcímen időben jelezzék.

Törölt gyógyászati segédeszközök: A törölt gyógyászati segédeszközök listája tartalmazza valamennyi, az előző kihirdetéshez képest a publikus Gyse-törzsből kikerült terméket.

Változások: A változáslista a publikus gyógyászati segédeszköz törzsben az előző kihirdetéshez képest bekövetkezett valamennyi változást tartalmazza a PUPHA törzs rekordszerkezetének megfelelően. A változáslistában minden megváltozott rekord két sorban szerepel. A sötétkék (vízkék) színű sorban láthatóak a rekord korábbi adatai, míg a világoskék (világos türkiz) színű sorban az új adatsor látható. A megváltozott adatok narancssárga színnel vannak jelölve. A sor elején az OEP_DAT oszlopban kiemelve láthatóak az adatok érvényességének kezdő időpontjai.

A GYSE törzs változáskövetése

A gyógyászati segédeszköz támogatási adatok rendszeres változása a gyógyászati segédeszköz ellátás szereplői számára szükségszerűvé teszi a legfrissebb információk ismeretét. Éppen ezért fejlesztéseket kezdtünk, hogy ügyfeleinknek automatikusan értesítést tudjunk küldeni a támogatott gyógyászati segédeszköz törzs változásainak esetén. Felhívjuk tisztelt figyelmét, hogy erre a linkre kattintva lehetősége van feliratkozni a gyógyászati segédeszköz törzs változásait követő levelezőrendszerünkre, így a változásokról automatikus email-értesítést küldünk Önnek a regisztráció során megadott email-címre.

Kérjük, hogy a regisztráció során kért információk pontos kitöltésével segítse további fejlesztéseinket, illetve egyéb észrevételeit a gysetorzs@neak.gov.hu elektronikus levélcímre küldje meg. Bízunk benne, hogy az adatbázis megelégedésére fog szolgálni a jövőben.